Klubben havde besøg af kraniosakralterapeut Heidi Dolin. Hun fortalte først lidt om metoden, som er en blid behandling til genopretning af skævheder og ubalancer i bevægeapparatet. Herefter demonstrerede hun behandlingen på to heste:

 

- Disney, en 19 år gammel vallak, som har gået dressur på højt plan i en årrække og stadig er meget øvelsesstærk og smidig. Han beskrives desuden af sin ejer som meget sensibel og følsom og yderst lydhør over for hjælperne. En måneds tid før Heidis behandling begyndte han at få problemer med at gå traverser fra højre volte skråt igennem mod venstre volte, hvor han nærmest gik i stå, samtidig med at han modsatte sig at changere fra højre til venstre galop. Heidi kunne bl.a. mærke en skævhed i hestens bækken og spændthed over krydset.

 

- Ejerens tilbagemelding på behandlingen: "Jeg red ham dagen efter behandlingen og var i første omgang meget skuffet; han modsatte sig så godt som alt. MEN dagen efter og de efterfølgende dage har jeg kunnet mærke en markant og dejlig effekt af behandlingen. Disney går igen uden problemer sine traverser og changerer meget flot fra højre til venstre volte."

 

- Inverness, en Trakehner-hoppe. Hun har problemer med højre øje, som løber, hun begyndte sidste sommer at headshake, og hun er begyndt at stikke tungen ud af højre side af munden, når rytteren giver hende løse tøjler efter at have trænet dressur. Heidi fattede mistanke til trigeminus-nerven, som er en nerve, der udgår fra hjernen og forgrener sig i tre hen over ansigtet; den ene gren går til øjet, en anden til tungen. Heidi behandlede nerven grundigt.

 

- Ejerens tilbagemelding på behandlingen: "Inverness' tilstand har været stabil. Jeg har bemærket, at hendes højre øje, trods sol, varme og fluer, ikke har løbet, som det plejer. Hun har ikke vist headshaker-tendenser, hvilket jeg dog også kun har oplevet tre-fire gange i år, hvor hun har nikket en enkelt gang eller to. Trods varmen har hun stået stille og roligt nede i skuret og småviftet med halen ligesom de andre, hvorimod hun sidste år stod dagen lang og nikkede, selv på stald. Jeg har været til undervisning på hende, hvor hun kun lige stak tungen ud en enkelt gang i begyndelsen, for så ikke at gøre det igen."

 

Læs mere om Heidi og kraniosakralterapi under fanebladet Sundhed, hvor der er et link til hendes hjemmeside.

Hesteklubben Equus, Frudam 4, Gl.Skovbøl, 6200 Aabenraa mail: Hesteklubben.equus@hotmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net